Üye Girişi Yeni Üyelik Şifremi Unuttum
Kategoriler
Markalar
Haberler
Personel devam kontrol sistemi Personel devam kontrol sistemi
ip kamera kurulumu ip kamera kurulumu
Gemi güvenlik kamera sistemi kurulumu Gemi güvenlik kamera sistemi kurulumu
Antrepo ve Liman Güvenlik sistemi Kurulumu Antrepo ve Liman Güvenlik sistemi Kurulumu
Neden Ip güvenlik sistemleri Neden Ip güvenlik sistemleri
Anket
KAMERA SİSTEMİNİZDEN MEMNUNMUSUNUZ?..
EVET
HAYIR
NET DEGİL
Kısayol Bilgisi
Sayfalar
Gizlilik İlkesi
Hakkımızda
Güvenlik İlkeleri
Tüketici Hakları
İletişim Bilgileri
Sıkça Sorulanlar
Satış Sözleşmesi
Teslimat Koşulları
Garanti Şartları
İp kamera kurulumu
ip kamera kurulumu
01 Temmuz 2015 Çarşamba 11:14
ip kamera aldınız peki ip güvenlik kamera sistemi nasıl kurulur neler gerekli ip kamera kurulumu ile ilgili tüm açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz

 ip kamera sistemi kurulumu

 

 

 

ip kamera ile evdeki çocuğunuzu sürekli izlemek istiyorsunuz. İşte size bunun ip kamera nasıl kurulur sorunun cevabı...

 

Bu iş gerekli alt yapı:

1-Hızlı bir internet erişimi, 1MBit` lik ve üzeri ADSL bağlantısı bu işlem için yeterli,

2-Kablolu IP kamera kullanacaksak ADSL modemde boş bir port,

3-Bir kablolu veya kablosuz kamera.

 

Bilgisyarda bu sistemde zaten olmak zorunda ama bu izleme işlemi için evdeki bilgisayarın sürekli açık olmasına gerek olmamalı. Aksi halde iş zaten çok kolay. Uzaktan erişimle evdeki bilgisayara bağlanmak ve ona bağlı IP kameraya erişmek sorun değil. Ancak buradaki hedef bilgisayarı açmadan bu işi IP kamera ile çözmek. Zaten bilgisayarın sürekli açık kalmasına "Evet" dersek, IP kameraya bile gerek yok, basit bir Web kamera bile hemen hemen aynı işi görür.

 

IP kameralar herhangi bir ağa doğrudan bağlanabilen cihazlardır. Yani bir ağda kendilerine ait IP adresleri vardır. Evde kullanmakta olduğumuz ADSL modemlerin ayı zamanda router (yönlendirici) özelliği ve arkasında birden fazla portları varsa kendisine bağlı bilgisayarları, IP kameraları vb.. cihazları internete çıkaracak bir köprü görevi (gateway) de görebilir. Evde kurmuş olduğunuz bir bilgisayar ağında ADSL modem kendine bağlı cihazlara IP adresleri verir. Evde kurulan bu ağda cihazlar kendi aralarında bu adresler üzerinden haberleşirler.

 

Örnek olarak benim evimde kullanmakta olduğum AirTies RT210 ADSL modemin IP adresi 192.168.2.1` dir. Bu değişik üreticiler için farklı olabilir. Bu cihaza bağlanan diğer ağ cihazları da bu adresi takiben adresler alırlar. Yine benim ev ağım için dizüstü bilgisayarımın adresi 192.168.2.2 ve bir kablo ile modeme bağladığım IP kameranın adresi de 192.168.2.3` tür.

 

Burada sözkonusu ola tüm adresler tamamen yerel adreslerdir. İş internette gezinmeye gelince olay değişir. Peki internette kullandığınız adres nedir. Bunu anlamanın çok kolay yolu:

 

www.whatismyip.com

 

adresine girmektir. Gelen sayfada gördüğünüz gibi buradaki adres oldukça farklıdır. Örnek olarak benim evdeki ağa ait ADSL modem IP adresim 192.168.2.1 ken burada gözüken değer:

 

88.245.22.255

 

şeklindedir. Burada gördüğünüz değer sizin internette dolaşırken sahip olduğunuz "Global IP"` dir. Dünya üzerinde o an kullanılmakta olan tüm IP adresleri tekildir. Yani şu an gördüğünüz numara sadece size aittir. Ülkelerin kullanacağı adresleri belirleyen kurumlar dünya genelinde hangi ülkenin hangi IP adres aralığını kullanacağını belirlemiştir. Bu aralıktaki adreslerden size atama yapan da size İnternet Erişim hizmetini (Internet Provider) sağlayan kurumdur. TTNET gibi.

 

Herhangi bir sağlayıcıdan ADSL internet erişimi alırken IP adresini Statik alma gibi bir seçeneğiniz biraz daha fazla ödeyerek vardır. O takdirde servis sağlayıcının size atayacağı IP her zaman sabit kalır. Peki sabit değilse ne olur? Siz ADSL modeminizi her açıp kapadığınızda servis sağlayıcı size ayrı bir Global IP verir. Dikkat ederseniz bilgisayarı açıp kapamaktan değil, ADSL modemi açıp kapamaktan sözediyorum. Çünkü kendisine bağlı cihazları internete çıkaran son nokta ADSL modemdir. Servis sağlayıcı da bu cihaza IP verir ve bu cihaz her açıldığında bu adres değişebilir.

 

Şimdi buraya kadar olan kısımda ister internet gibi devasa bir ağ, isterse evde kurduğumuz küçü bir ağ olsun, her ağda herhangi bir cihazın bir adresi olduğunu gördük. O halde eğer evdeki ADSL modemin portuna bağlı bir IP kameraya dünyanın herhangi bir yerinden ulaşmak istiyorsak önce evdeki modeme erişmeli, ardından onun üzerinden geçerek kameraya ulaşmalıyız. Peki bu nasıl olacak?

 

Tüm ADSL modemlerin ayar sayfalarında dış dünyadan gelen erişim taleplerini kendine bağlı yerel adreslere yönlerdirmeye yarayan tablolar (NAT tablosu) vardır. Bu tablo sayesinde ADSL modem kendisine belirli bir sanal port üzerinden gelen bir isteği istendiği durumda o an kendisine bağlı başka bir bilgisayar, IP kamera vb.. cihaza iletebilir. Kısaca bu durumda ADSL modem köprü görevi görmektedir.

 

O halde yapılması gereken bu tabloya bu tanımlama yapmaktır. Benim evimdeki uygulamayı örnek alırsak kameranın aldığı yerel IP 192.168.2.3` tür. Benim Internetteki IP adresim şu an için 88.245.22.255, ancak bende de statik IP olmadığı için bu ADSL modem her yeniden açıldığında bu değer değişebilir. Normalde modem sürekli açık olduğu için sorun yok ama elektrik kesildiğinde yapacak birşey yok. O durumda yeniden modemin ayar sayfasına girmek gerekli.

 

http://192.168.2.1 adresinden benim evdeki AirTies RT210 modemin ayar sayfasına giriyorum. Gelen pencerede NAT ile ilgili kısmı buluyorum. İlk kısma Global IP adresimi ve 80 no` lu port değerini (Port: İnternette gezinmeye yarayan iletişim protokölünün adı TCP/IP` dir. Port bu protokoldeki iletişim kanallarının adıdır. 80 no` lu port internet erişiminin yapıldığı kanaldır.) yerel ağdaki 192.168.2.3 no` lu kameranın 80` lu portuna yönlendiriyorum.

 

88.245.22.255 80 192.168.2.3 80

 

benzeri bir işleme yapmalısınız.

 

Ardından yapmak gereke şey bu ayarları kayıt etmek.

 

Bunun ardından başka bir bilgisayarda evdeki kameranızın ekranına ulaşmak için herhangi bir internet gezgincisi sayfasına:

 

http://" Internet IP adresi":80

Bu haber 3363 kez okundu.
Üye Girişi
Email :
Şifre :
   
Üye Ol | Şifremi Unuttum

Bayi Girişi

Alışveriş Sepetim
Sepetiniz boş..
Fırsat Ürünleri
DAHUA IPC-KW12W 1MP 3.6mm,Ses,Wifi Küp IP Kamera
Fiyatı : 95.00 $
TL Tutarı : 277.40 TL
(%18 Kdv Haric)
 
K30 ID Parmak İzi Okuyucu Sistem
Fiyatı : 225.00 $
TL Tutarı : 657.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Aselsan Cobra MT690 PMR El Telsizi
Fiyatı : 169.00 TL
(Kdv Dahil)
 
Digiaccess Kart Okuyuculu personel takip terminali
Fiyatı : 149.00 $
TL Tutarı : 435.08 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Redline ts 40 Full HD Mini Plus Uydu Alıcısı
Fiyatı : 69.90 TL
(Kdv Dahil)
 
1-3 Megapiksel güvenlik kamera paketi
Fiyatı : 899.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
işçi Kart Basma Saati Paketi
Fiyatı : 699.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Yüz Tanımalı Personel Takip Paketi
Fiyatı : 999.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Parmak izi Personel Takip Paketi
Fiyatı : 499.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Kartlı Personel Takip Paketi
Fiyatı : 549.00 TL
(%18 Kdv Haric)
 
Son Eklenen Ürünler
Ecza dolabı sürgülü beyaz kapakKare anahtarlı ecza dolabıAluminyum ecza dolabı 2 kapakliEcza dolabı oval formda kırmızı köşeliKapaklı kilitli kart kimlik kartı dolabı 39 kişilik DAHUA IPC-KW12W 1MP 3.6mm,Ses,Wifi Küp IP KameraHanvon FaceID FT100 Yüz Tanıma Terminalihytera PD685 DMR UHF dijital el telsiziK30 ID Parmak İzi Okuyucu SistemAndroid endoskopi kameraHareketli 960 P Ahd Kamera 1,3 MP Aptina 3 Array Led 3,6 MM Lens AHD Dome Kamera1.3 Mp Sony Exmor 30X AHD Speed Dome Kamera1.3 Mp Sony Exmor 10 X AHD Speed Dome Kame1,3 MP gizli pir Kamera
Son Gezdiğiniz Ürünler
Henüz Gezdiğiniz Ürün Bulunmuyor